Racons de la conca

EL GORG DE LA SORT

Aquest és un dels paratges més bonics que hi ha a la Conca del Besòs i que és ideal per anar-hi amb família.

Es troba situat al municipi d’Aiguafreda (Vallès Oriental), i és un dels llocs on es realitza una de les activitats amb més èxit del programa educatiu Viu el Besòs, concretament és on es realitza la primera parada de l’activitat Vida d’un riu, us animeu a anar-hi? A continuació us donem algunes indicacions que us permetran arribar-hi sense problemes.

Com arribar al poble d’Aiguafreda?

Teniu dues opcions, o bé amb vehicle privat o bé amb transport públic:

  • Amb vehicle privat agafant la C-17 en direcció Vic i prenent la sortida d’Aiguafreda. Agafeu el carrer principal del poble i el segui fins al final. Just abans d’abandonar el poble, a ma dreta hi ha l’entrada que us porta a la Font dels Enamorats, i just al costat d’aquesta font, veureu un camí que voreja la riera de Martinet i que us porta al GORG DE LA SORT, un lloc ideal per anar-hi amb família i que permet fer-se una remullada en els dies de calor a l’estiu.

.

  • Amb transport públic:
    • Amb tren, agafeu rodalies RENFE, la línia de Vic-Puigcerdà, i pareu a l’estació de Sant Martí de Centelles (poble veí d’Aiguafreda), baixeu cap al nucli del poble de Sant Martí de Centelles, passant prop de l’ajuntament, i creueu el pont de l’Abella que passa per damunt del riu Congost i és la porta d’entrada al poble d’Aiguafreda. En aquest punt, agafeu el carrer principal d’aquest poble (Carretera de Ribes) i no el deixeu fins que arribeu al trencall de la font dels Enamorats d’on surt el camí de muntanya que us portarà fins al gorg.
    • Amb el SAGALÉS, baixant a la última parada que fa al poble, que us queda molt aprop de la font dels Enamorats on hi acabareu d’arribar a peu.

.

Camí de la Font dels Enamorats al Gorg de la Sort

Una vegada us trobeu al costat de la Font dels Enamorats, heu d’anar seguint marques taronges de les primeres fites del camí senyalitzat per la Diputació de Barcelona. Al llarg del camí hi anireu trobant a més, uns plafons informatius sobre aspectes naturalístics interessants de la vall de Martinet, i que us faran més agradable la visita.

Us recomanem que feu també una ullada al blog de l’associació Martinet grup de defensa fluvial on hi podreu trobar informació interessant de la vall i del que s’hi està duent a terme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s