DESCOBREIX EL RIU DES DE CASA

NOVA EINA EDUCATIVA “DESCOBREIX EL RIU DES DE CASA”

Benvolguts i benvolgudes,

Com bé sabeu, l’excepcionalitat que ha imposat la crisi sanitària de la COVID-19 ha trasbalsat el curs escolar, amb el tancament físic de tots els centres educatius i l’anul·lació de totes les activitats i sortides previstes per a aquest curs. Això ha afectat directament el nostre programa educatiu “Descobreix el riu”, en marxa des de l’any 1995 i pel qual passen anualment prop de 6.000 estudiants de primària, ESO i Batxillerat.

Per aquest motiu hem volgut adaptar-nos a aquesta nova realitat que està vivint el món educatiu i posem al vostre abast una sèrie de fitxes i materials didàctics digitals, adreçats als diferents nivells i que aglutinen temàtiques diverses relacionades amb els rius i els seus entorns, l’aigua i el sanejament. Tot aquest material forma part del que hem anomenat “Descobreix el riu des de casa”.

Hem de continuar esmerçant esforços en l’educació ambiental si volem que el futur sigui cada dia una mica millor. Les noves generacions han de conèixer els seus entorns, què significa tenir cura d’un bé tan preuat com l’aigua i la importància de respectar i gaudir correctament de la natura.

Així mateix, volem oferir el nostre suport a tants i tants centres escolars que curs rere curs ens donen la seva confiança participant en alguna de les nostres activitats, siguin tallers, visites o sortides. I també volem que aquesta nova eina educativa digital ens permeti arribar a més centres, a més municipis, i estendre encara més aquests missatges educatius.

És per això que hem considerat adient convertir aquesta situació anòmala en una nova oportunitat per continuar apostant per l’educació ambiental. Tot aquest material –que s’anirà ampliant- el trobareu disponible per descarregar a les pàgines web de la Fundació RIVUS,  i  web del Consorci Besòs Tordera.

Us emplacem a fer servir tot aquest material, a compartir-lo i a gaudir-lo. Esperem que sigui d’utilitat i serveixi per portar aquesta eina tan important, com és l’educació ambiental, a moltes cases, que aquests dies han esdevingut les noves aules de milers i milers d’estudiants.

Us desitgem molta sort i molta salut, entre tots ho farem possible.

Salutacions cordials,

Josep Monràs i Galindo                                                                               Neus Garcia Ribas
President                                                                                                          Vicepresidenta

> Clica aquí per accedir a les fitxes de l’ensenyament secundari o vés a la pàgina 2.

> Clica aquí per accedir a les fitxes de cicle mitjà i superior o vés a la pàgina 3.

> Clica aquí per accedir a la fitxa de cicle inicial o vés a la pàgina 4.

> Clica aquí per accedir al solucionari de les fitxes o vés a la pàgina 5.